top of page

ROOKSTOPBEGELEIDING

Heb je gezondheidsproblemen waardoor een rookstop noodzakelijk is?

Waren jouw vorige stoppogingen niet succesvol?

Ben je de verslaving en het roken moe, maar weet je niet hoe je best kan stoppen?

Heb je bang van stoppen en denk je dat het je nooit zal lukken?

ANKEMPS_NadiaElMakhfi-35.jpg

Ik help je hier graag mee

Als erkend tabakoloog gids ik je naar een rookvrij leven. 

Mijn rol als erkend tabakoloog bestaat er vooral uit om je te ondersteunen bij jouw rookstop. We brengen samen je rokersprofiel in kaart. We gaan dieper in op jouw motivatie en zelfvertrouwen om te stoppen. Verder kan je heel wat uitleg verwachten over de sigaret, de hulpmiddelen en medicatie bij rookstop, ontwenning, gewoontegedrag,….

 

We gaan samen op zoek naar triggers en hoe je hiermee kan omgaan. We maken een rookstopplan op en werken samen een aantal concrete persoonlijke technieken uit om rookstop vol te houden,…

Individueel MET verhoogde tegemoetkoming

4,00 EUR / UUR

2,00 EUR / 30 MIN

(follow up)

Individueel ZONDER verhoogde tegemoetkoming

30,00 EUR / UUR

15,00 EUR / 30 MIN
(follow up)

Als inwoner van het Vlaamse gewest heb je jaarlijks recht op een financiële tussenkomst door de Vlaamse Overheid voor een totaal van 4 uren individuele rookstopbegeleiding.

De derdebetalersregeling is van toepassing zodat je enkel remgeld betaalt.

Jongeren tot en met het jaar waarin ze 21 worden en indien je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming voor rookstopbegeleiding, betaal je slechts 2 EUR voor een half uur individuele begeleiding.

Breng je identiteitskaart mee naar het eerste gesprek zodat je geregistreerd kan worden via het kadaster om beroep te kunnen doen op de derde betalersregel. Telefonische begeleiding en begeleiding via videogesprek is ook mogelijk met de tussenkomst van de Vlaamse overheid, indien je dit verkiest.

Je kan ook bij mij terecht indien je wenst deel te nemen aan rookstopbegeleiding in groep.

Jongeren tot en met het jaar waarin ze 21 worden en indien je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming voor rookstopbegeleiding, betalen slechts € 2,00 voor een half uur individuele begeleiding. 

Voor verdere info: https://www.vlaanderen.be/rookstopbegeleiding

bottom of page